Saturday, July 23, 2011

FUZIAH SALLEH ATAU AZAN ISMAIL BAKAL KELUAR PKRPemerhati politik Negeri Pahang melihat PKR Pahang seperti retak menanti belah. Ahli-ahlinya sudah muak dengan permainan Azmin Ali yang mencatur tampuk kuasa politik PKR. Kumpulan Datuk Zaid Ibrahim menantikan perubahan dalam PKR namun tidak juga selesai menyebabkan mereka berkemungkinan bakal keluar PKR beramai-ramai.

Adalah tidak mustahil pemimpin PKR yang dimaksudkan mahu keluar parti adalah Fuziah Salleh kerana hilang kepercayaan dan kecewa dengan sikap pendendam Azmin Ali. (Sila rujuk : pahang dailly)

Keputusan Azmin Ali yang mengambil alih jawatan Pengarah Pilihanraya parti daripada Fuziah Salleh dilihat merupakan factor utama PKR bakal dipukul tsunami. Adalah lebih baik Fuziah Salleh keluar PKR kerana beliau telah ‘ditendang’ dari memegang jawatan penting dalam PKR.


Tidak mustahil juga pemimpin PKR yang bakal keluar PKR ialah Azan Ismail yang pernah meletak jawatan sebagai Timbalan Pengerusi PKR. Tindakan Azan Ismail ini mungkin disambut gembira oleh musuhnya dan seolah-olah memberi petunjuk bahawa Azan Ismail bakal berundur dari menjadi Ahli Parlimen Indera Mahkota.

Adalah lebih baik Azan Ismail keluar PKR kerana beliau juga seolah-olah telah dipermainkan oleh orang-orang tertentu. Berkemungkinan orang-orang yang menyokong Azmin Ali sahaja yang akan diletakkan sebagai calon. sumber pahang ku

No comments: