Thursday, August 9, 2012

Melihat Keindahan Alam semulajadi Di Sg Kuantan bersama Exco Pelancongan Negeri Pahang Dato Haji Shafik Fauzan Bin Sharif

Jikalau sesiapa yang ingin menaiki boat untuk melihat keindahan alam semulajadi Sg Kuantan..boleh lah datang ke jeti Shahbandar Sg Kuantan..Jeti ini terletak di sebelahan Pusat Pentadbiran Majlis Pembandaran Kuantan..Jeti ini berhadapan dengan Hospital Kuantan
 Pelancong atau Penduduk Pahang boleh menaiki boat ini dengan harga berjumlah RM18 seorang bagi orang dewasa

 Dari Boat Pelancong boleh melihat bangunan yang pertama tertinggi di kuantan pada masa dahulu..iaitu Kompleks Terumtum
 Ini dia jadual waktu pelepasan boat
 Para pelancong boleh melihat Pemandangan Perkampungan Nelayan Tanjung lumpur ketika menaiki boat
 selain itu terdapat jeti perikanan yang terdapat di sg kuantan

 pelancong juga dapat melihat haiwan air yang berjemur di kawasan sg kuantan



 Ini merupakan kumpulan yang melihat tapak projek pelancongan di sg kuantan yang terdiri Exco Pelancongan ,Pengarah Kebudayaan dan Timbalan Pengarah PKBF







15 comments:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

mcm best jew naik kapal tu.
hambuih2..

man said...

leeza: jom lah naik sekali..hehhe

nuyui a.k.a miss YUI said...

beshnya..bila nak merasa ni..hihi.

anismelon said...

kuantan...errghhh..jauh jauh..weee

man said...

marilah datang ke sg kuantan klu nak merasa pengalaman di sini..hehhee

man said...

anismelon: mana tahu 1 ari nanti dtg kuantan..singgah lah ke jeti shahbandar ini..hehehe

Syazana Zainn said...

tak penah sampai lg kuantan ni :)

nampak menarik boat trip ni.

:D

Lyaa Suriany said...

RINDU GILA KT KUANTAN

! Arjunakirana ! said...

Buaya ada tak? gagagagagga

sha my heart said...

suka2. Suka tengok perkampungan nelayan.

ainraus said...

lama dah tak pergi bercuti kat kuantan.

man said...

lyaa: balik semula ke kuantan je..heheh

arjuna: buaya ada..blh lihat dia klu cuaca ok..heheh

sha : marilah datang..

ainraus : datnglah

Nurulee said...

Ee tak p sini lagi. macam best je =D hehe.

fifie said...

Bagus la macam nie, boleh ronda-ronda tengok alam.

man said...

nurulee : Marilah datang sn
fifee : ye..kita perlu tgk anugerah allah swt