Thursday, August 23, 2012

Program Santai Yb Inderapura Memberi sumbangan Hari Raya Kepada Penduduk Kawasan

Pada Hari Sabtu Lepas iaitu Sebelum sehari Hari Raya Puasa[18/08/2012]..Yb Inderapura telah mengadakan Program Menyembelih Lembu untuk dibahagikan kepada penduduk kampung..Program ini diadakan bagi bertujuan meringankan beban penduduk kampung yang tidak dapat membeli daging segar..

 YB Inderapura Dato Haji Shafik Fauzan Bin Sharif telah sendiri menyembelih lembu untuk dibahagikan kepada orang kampung..
 Sebahagian Orang Kampung juga turut terlibat sama dalam acara ini..mereka bergotong -royong dalam menbahagikan tugas..kerja akan menjadi lebih cepat dan ringan..heheheh
 kakak Milah boleh lagi menjawab telefon kita program ini dijalankan..dia lah yang paling kecoh dalam program tersebut..
 
selepas menyembelih lembu..YB Inderapura melihat persiapan penduduk kawasan dalam menyiapkan persiapan Hari Raya Puasa..heheheh.

38 comments:

fazilah lot said...

yeke dia sembelih..yb mana reti pegang pisau.

man said...

dia pandai lah..

Santan Manis said...

meriahnya :D

misluvcoklat said...

Hai,selamat hari raya :)
thnks for following me, following u too .

man said...

santan manis : terima kasih

mislucoklat : selamat hari raya

CikMai said...

selamat hari raya awak :)

man said...

Cik Mai : selamat Hari raya..

.::: Princess MOMOY :::. said...

Alhamdulillah. YB prihatin

man said...

princess momoy : kita kena bantu orang susaqh.heheh

.::: Princess MOMOY :::. said...

boleh tahutak sebenarnya dear ni orang mana yer?
inderapura lagi tu

man said...

org pahang..dok kuantan..hehehe

.::: Princess MOMOY :::. said...

oho. begitu
momoy area kerteh

dwaty said...

Bagus2... Yb turun padang..

man said...

dwaty : klu tak turun padang..bukan nama yb kan..hehehe

Princess Momoy : kerteh kat mana..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

sembelih lembu....
waaaaa...

.::: Princess MOMOY :::. said...

kerteh area dekat mcd
selalu je turun gebeng
kalau de shutdown kat MTBE atau PDH
add la YM momoy kalau sudi, leh borak2

syalyx_00@yahoo.com

man said...

leeza : ye sembelih lembu

princess MoMoy : dah add pun..heheheh

Syarifah Nadia Syed Mohsin said...

wahhh meriahnya majlis..

man said...

syarifah nadia : biasalah majlis mcm ini..hehhe

Jajas said...

contoh pemimpin yg di cari...hehe

eita said...

rezeki raya kan..

selamat hari raya.

man said...

jajas : tq2..mudah2 semua pemimpin malaysia mcm ini..

eita : rezeki raya lah..

TF said...

selmat hari raye jugak..raye mane?

man said...

Tf :raya di kuantan je..hehhe.aok pulak?

rara said...

wahh bestnye join activity community cmni... nice..tq...

man said...

rara : kita kena ingat kat orang yg susah..hehehe

✿Lady Ainaa✿ said...

wahhh sakan sembelih lembu.. hehehe... meriah sungguh!! terer la YB

man said...

lady ainaa : kita kena tolong menolong..btl x?

♥ sitifarhana ♥ said...

dah mcm hari raya haji pulak..hehe

bagusnye org2 besar turun padang kan? mesra rakyat..hee

man said...

sitifarhana: kena lah tgk rakyat sebab rakyat yang memilih btl x?

Tyra Ismail said...

blogwalking here :)
cambest jer raye ..
ade sembelih2 lagy haa ..
heheh

man said...

tyra : ooo biasa je..tlng2 orang susah..

Ixbarr Abdullah said...

dah macam hari raya korban lak.... meriah

Nurul Husna Mohd Hassan said...

best gotong royong camni :)

mekasih singgah n follow blog saya. datang sini follow balik n baca entry :)

man said...

Ixbarr Abdullah : Nasib baik Bukan raya korban

man said...

Nurul Husna : itu lah klu bertuah duduk kampung..hehehe

Nor Zilla Sensei said...

singgah man.. selamat hr raya :-)

man said...

Nor zila : selamat hari raya jgk ...hehehhe