Thursday, December 20, 2012

Legoland di Johor

Pada Petang semalam sy dah melawat pusat lego yang terbesar di asia iaitu legoland di johor bharu..legoland merupakan pusat pelancongan di johor bharu..legoland merupakan lebih kepada taman permainan kanak-kanak yg berumur 3 tahun hingga 17 tahun(pada pandangan sy)..terdapat pelbagai kemudahan dari makanan dan pengangkutan.ia telah menarik pelancong tempatan bahkan pelancong dari luar negara seperti singapura , indonesia ,thailand dan australia apabila saya datang ke sana.dis.sungguh bertuah rakyat johor disebabkan ada pusat ini..(lihat gambar sy)

34 comments:

Nick Nashram said...

legoland tak sampai lagi..so far,baru je pegi JPO :)

man said...

jpo dah pergi..barang orginal tapi barang mahal..hehehe

MAZLIZA ABD RAZAK said...

best ka? rancang nak bawa anak2 pi awal tahun depan (",)

man said...

sila lah dtg...mcm2 ada

weschairs said...

teringin jugak nak pi sana..

ieja amieja said...

x sampai lagi..tiket mahal lah..ank2 ramai tu yg fikir 2 kali..huhu

Fiza Rahman said...

Bestnya. Tapi member cakap makanan dalam tu mahal2 erk.

ELeEa said...

ada yg kata xcomplete lg permainn kat legoland ni...yeke?

man said...

ambik baucer kat shell tapi kena isi minyak 50 ke atas..hehehe

man said...

biasa lah mknan dlm pusat pelancongan..hehehe

man said...

ye..ada skt lagi..

Asmar Arafad said...

:) tag ,

http://asmarpunyablog.blogspot.com/2012/12/tag-25-random-facts-about-me.html

✿A I N A A✿ said...

aishhhh pakat2 dah pergi legoland ni.. ena ni bila dapat pergi ni??? huaaaaaaaaaaaaaa jelesnyaaaa T.T

man said...

Jomlah g..hehe

anggun said...

hai..datang membalas kunjungan...best kew legoland...?

ieda said...

memang menarik

tapi sayang terlalu mahal utk penduduk tempatan macam akak huhu

dan bila nak beli rasa sayang lak .. huhuh sooo tunggu bila ada diskaun yg menarik .. aci !

man said...

Sabar je lah mcm 2 kak..behe

Kakzakie said...

Dekat aje dari rumah kakak tapi belum berkeinginan lagi. Panaslah man. Pergi ke hello kitty sebelah legoland tak? kalau anak-anak lagi suka akak rasa ke Hello kitty tu..

E'in said...

yeay! dh sampai Legoland...

man said...

Xg pun kak..mmg panas pun

Kesuma Angsana said...

wah seronoklah dh smpai sini

whitecappuccino said...

tak sampai lg..jauh benar dari tempat akak.

Faridzuan said...

Legoland yang selalu menjadi topik hangat rakan-rakan saya. Nak pergi perlukan bajet yang lebih, oh. T___T

onie said...

banyak mainan kekanak kan :(

Remy hazza said...

untungnya... dah dapat sampai ke legoland!!!! jelesss seh!

Jaa said...

blm berkesempatan nk pg lg.. mahal la...huhu...

Ayie Abas said...

makin popular legoland di johor nih :)

eintan nurfuzie said...

wow!

mselim3 said...

best lah dapat jln2 kat legoland...bila kita nak jumpa ajax
insaallah kalu ader masa nanti kita jumpa k,,,,saya pun kat johor...
selasa nie free boleh jumpa kat zoo johor.

mselim3

man said...

Xckp pun bro ada situ..hehehw

man said...

Jom pergi..hehehe

Amanina said...

teringin nk pegi legoland

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

belum sampai sini lagi walaupun adik2 dh merengek ajak g sini =)

Mas Zull said...

assalamualaikum ajax...best x dpt masuk ke sana..? mama pun seronok ke sana kalau ada masa terluang hujung minggu mesti masuk ke Legoland...release tension sekejap bila tengok gelagat ramai org kat sna...:)