Saturday, July 25, 2015

Sungai Pahang Makin Kering

salam dan selamat malam kepada pembaca blog saya..disini saya memaparkan gambar yang diambil dari facebook mengenai keadaan sungai Pahang..Klu diikutkan pada musim ini , pahang mengalami mengalami cuaca pahang (negeri lain saya tidak tahu)..cuaca yang panas akan menyebabkan kawasan tadahan air mengalami kemerosotan bekalan air secara teori lah..tetapi mengikut pemilik facebook tersebut yang juga bekas wartawan di malaysia dan juga peternak ikan sangkar..kemerosotan air sungai pahang disebabkan oleh pembalakan haram di taman negara..saya berharap sangat kejadian ini tidak berlaku..Kerajaan pahang sepatutnya mengambil tindakan tegas supaya tidak lagi berlaku banjir besar pada tahun ini..kesian kepada rakyat..

10 comments:

iryanty ahamad said...

Subhanallah..berbeza benar...sg segamat pun macam ni juga...dah tumbuh rumput bagai...

nor azman said...

dah teruk 2..

Farrah MF said...

musim kemarau, kering kontang jadinya

Qaseh Vee said...

rasanya seluruh malaysia musim panas . sarawak pun panas juga kan ...

nusha fasha said...

Jauh berbeza tu...

sya mimie said...

Sampai tahap mcm tu skli??

Cikna said...

Cikna g bera bln4 ritu pun tgk air mcm dh kurang je.... Baru ni ade jgk dgr psl pembalakan tu...

Hafiza AizZawa said...

nie sebab tanah makin banyak dlm sungai kan.. kalau hujan lagi teruk banjirnya sbb sungai dah tak dalam..

Fidah Shah said...

Selalu tgk view ni kalau balik kampung suami di Temerloh...kesian tgk sungai tu.
Tu belum kira kes sedut pasir lagi...huhu

Fidah Shah said...

Selalu tgk view ni kalau balik kampung suami di Temerloh...kesian tgk sungai tu.
Tu belum kira kes sedut pasir lagi...huhu