Sunday, September 20, 2015

#Gambang safari park kedua terbesar di Asia tenggara

Salam dan selamat pagi kepada pembaca blog saya..minggu ini merupakan minggu cuti sekolah dan hari raya haji akan tiba..jika sesiapa yang ingin bercuti bersama keluarga marilah datang ke gambang waterpark di kuantan..selain ada gambang waterpark terdapat juga gambang safari park merupakan yang kedua terbesar di asia tenggara selepas di thailand..taman haiwan ini terdapat pelbagai haiwan dari yang kecil hingga yang besar..kalau berjalan kaki mengambil masa lima jam jika melawat semua tempat tersebut termasuklah pertunjukkan..(lama sungguh)..di dalam gambang safari ini terdapat makanan dan minuman..jangan risau..petugas-petugas safari juga mesra alam..apa lagi jomlah datang..

           (ada tiga singa putih di dalam ini)



(pengalaman paling manis singa ini kejar bas kami naiki..memamg terbaikk..mcm dekat luar negara)

12 comments:

iryanty ahamad said...

Dah lama tak pi zoo...safari kak yan tak pernah pi :-))

idzwa kamaruddin said...

kami haritu pegi waterpark

PeRdU cINta said...

pahang..wah tak pernah pergi la la..ermm..

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Dekat je dengan ena tapi tak pernah pergi pun.. huaaaa singa putih tuuuuu, suka suka sukaaaaaaaaaa

Khairul Hilmi Sidek said...

Safari Park ni yg kite nmpk Dr highway lpt tu kan

Kakzakie said...

Memang seronok melawat safari park ini.
Lepas melihat binatang boleh terus menuju pulak ke water theme park :)

Khai♥Rin : anies said...

bila laa agk nyer sy akan smpi ke sini ;-)

Khai♥Rin : anies said...

p/s sekadar bertanya... mana ya entry ni?

http://ajax85.blogspot.com/2015/09/tudung-adjuma-giveaway-by-anies.html

Mummy Julia said...

Singgah Pagi...

Wahh kalo mummy bawak hero2 ni..mesti syokkk...! :D

Noriza Rahman Momma Vogue said...

Lama juga tak bawa anak-anak pergi zoo ni..pasti best sebab anak-anak suka tengok singa

Dunia Zumal said...

Teringin nak pergi Safari tu...

ikhwan yusuff said...

tak pernah sampai lagi kat sini.... gambang waterpark tu dah pernah pergi...