Monday, October 19, 2015

#bersabar dengan dugaan

Salam dan selamat pagi kepada pembaca blog saya..semalam kecoh tentang video pemilik kenderaan memukul pekerja car wash(dengan izin saya menggunakan bahasa inggeris) yang diviralkan di facebook..kita boleh tengok akhlak pemilik kenderaan tersebut..ye saya tahu kereta itu mahal dan tidak boleh kotor..tetapi jangan buat macam 2..klu hendak bersih sangat basuh lah sendiri..mesti boleh tahu berdih ayau tidak..bagi saya tingkah laku tersebut tidak elok..berbudi bahasa sikit dengan orang lain tetapi kalau mereka kurang ajar.(pandai2 lah nak bt macam)..dalam masa 3 tahun..mereka akan bertambah dekat malaysia..1.5 juta 2..jadilah bersabar lah dalam menghadapi dugaan

5 comments:

Cikna said...

Kelmarin terbaca kat Kosmo klu xslp oku kena campak gara2 tersentuh kereta mewah(luar negara)

Bunda_nora said...

Pernah dengar tapi tak tahu sangat tentang berita ini...

Raihanah Ahmad said...

tulah ada terbaca, cam tak baik juga marah2 orang camtu

webctfatimah said...

Assalaamu'alaikum wr.wb.... terasa kempen budi bahasa budaya kita itu tidak mencapai objektifnya. Akhir zaman ini, manusia lebih mencintai dunia dari akhiratnya. Salam kenal dari Sarikei, Sarawak.

Mummy Julia said...

Sedih tgk.. Makin kaya manusia ni, tapi makin rendah akhlaknya..